Повернути шкарпеткам білизну: кілька простих, але дієвих способів

Який аксесуар можна назвати найбільш універсальним та найбільш непрактичним, водночас? Без сумніву, білі шкарпетки. Та здатність швидко бруднитися зовсім не має переконати вас відмовитися від цього елементу гардеробу.
Як тільки ви опануєте ці прості способи прання, білизна шкарпеток більше ніколи не буде для вас проблемою, ні після першого, ні після тридцятого носіння.
Сіль
Перед тим, як відправити шкарпетки у пральну машинку, потрібно замочити їх, як мінімум, на 15 хвилин. В нагоді стане звичайна сіль. У невелику миску, наповнену водою, слід насипати кілька ложок солі. Розчин потрібно ретельно перемішати та замочити у ньому шкарпетки.
Через 15 хвилин відправляємо шкарпетки у пральну машинку та перемо їх звичним способом.
Аспірин
Можна також спробувати спосіб з аспірином. Для цього у склянку з водою розкришити 3-4 таблетки та перемішати до повного розчинення. Шкарпетки покласти у ємність та залити розчином.
За 30 хвилин можна випрати їх у машинці на циклі звичайного прання з порошком та кондиціонером
Сода і лимонний сік
Незамінні для наведення чистоти у домі, ці два продукти проявляють себе не гірше і в плані виведення бруду на речах. Для того, щоб скористатися їхньою ефективністю, візьміть кілька ложок соди та розбавте її з лимонним соком, щоб вийшла пастоподібна суміш. Нею натріть підошви шкарпеток та залиште мінімум на 30 хвилин.
Цей лайфхак добре підійде для посірілої тканини, миттєво повернувши білизну.
Оцет
Оцет відомий своїми бактерицидними та пом’якшувальними властивостями. Змішайте воду та оцет у пропорції 3:1. Занурте шкарпетки у розчин та залиште на годину. Після цього перемо у машинці.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment